تاریخ انتشار : چهارشنبه 25 تیر 1399 - 18:30
کد خبر : 66943

با افتتاح خانه‌های کوچک توانبخشی؛ ۱۱۰۰ معلول ضایعه نخاعی جدید تحت پوشش بهزیستی قرار گرفتند

با افتتاح خانه‌های کوچک توانبخشی؛ ۱۱۰۰ معلول ضایعه نخاعی جدید تحت پوشش بهزیستی قرار گرفتند

جارستان به نقل از رکنا؛ معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه از سال گذشته حق پرستاری افراد دارای معلولیت ضایعه نخاعی بیش از ۲.۵ برابر شد، گفت: همچنین به مناسبت سالگرد تأسیس سازمان بهزیستی ۱۱۰۰ نفر از این افراد که پشت نوبت بودند، تحت پوشش قرار گرفتند. محمد نفریه در مراسم

جارستان به نقل از رکنا؛ معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه از سال گذشته حق پرستاری افراد دارای معلولیت ضایعه نخاعی بیش از ۲.۵ برابر شد، گفت: همچنین به مناسبت سالگرد تأسیس سازمان بهزیستی ۱۱۰۰ نفر از این افراد که پشت نوبت بودند، تحت پوشش قرار گرفتند.

محمد نفریه در مراسم افتتاح همزمان خانه‌های کوچک توانبخشی و رونمایی از تمبر این سازمان به مناسبت هفته بهزیستی با بیان اینکه رویکرد جدید سازمان بهزیستی تلفیق حضور اجتماعی معلولان در سطح اجتماع و خانواده در کنار دریافت خدمات توانبخشی است، گفت: گام‌های مؤثر و اقدامات خاصی در این سال‌ها انجام شده است برای مثال از سال گذشته مقرر شد تا برای اولین‌بار معلولان دارای ضایعه نخاعی نیز در کنار ۱۲ هزار معلول شدید و خیلی شدید تحت پوشش خدمات پرستاری قرار بگیرند.

وی با بیان اینکه ۱۷۶ خانواده با کد خانوار تحت پوشش قرار گرفتند افزود: همچنین ۲ مرکز مراقبت در منزل که به اعزام مراقبین می‌پردازد، شروع به کار کردند که ۷۴۳۴ نفر را تحت پوشش قرار دادند.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در ادامه از ارائه خدمات توانبخشی توسط ۳۷۰ مرکز خبر داد و گفت: برای اولین‌بار در سال گذشته کمک هزینه معیشتی به معلولان شدید و خیلی شدید که فاقد شغل نیز هستند در دستور کار قرار گرفت و بیش از ۱۹۰ هزار معلول از این کمک هزینه معیشتی در کنار مستمری، یارانه و حق پرستاری که دریافت می‌کردند، بهره‌مند شدند.

نفریه با اشاره به اینکه از سال گذشته حق پرستاری افراد دارای معلولیت ضایعه نخاعی بیش از ۲.۵ برابر شد، اظهار کرد: به مناسبت سالگرد تأسیس سازمان بهزیستی، ۱۱۰۰ نفر از این افراد که پشت نوبت بودند، تحت پوشش قرار گرفتند.

نفریه با بیان اینکه یکی از اقدامات مؤثر در بهزیستی، توسعه خانه‌های کوچک حمایتی برای معلولان و سالمندان است، تصریح کرد: از سال ۹۱ فعالیت مختصری برای ایجاد این خانه‌ها صرفاً برای افراد دارای معلولیت ذهنی خفیف انجام شده بود که به دلیل عدم استقبال، تنها ۱۷ مرکز در این سال‌ها تأسیس شد، اما از ابتدای سال ۹۸ توسعه این خانه‌ها در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: به این ترتیب توسعه این مراکز برای سالمندان، معلولان جسمی حرکتی، معلولان روانی، بیماران با اختلالات هوشی شدید، متوسط و …آغاز شد. بعد از گذشت یکسال از اجرای آزمایشی این طرح به صورت پایلوت چندین‌خانه افتتاح شد و بار دیگر ارزیابی سریع از عملکرد آنها انجام و دستورالعمل‌ها بازبینی و بازنویسی شد. امروز تمام دستورالعمل‌ها به صورت بازنویسی شده در اختیار استان‌ها قرار دارد و به صورت رسمی از ۴۰ خانه کوچک توانبخشی رونمایی می‌شود و تعداد آنها به ۱۱۰ مرکز افزایش می‌یابد.

نفریه با بیان اینکه یکی از سیاست‌های سازمان بهزیستی، کوچک‌سازی مراکز نگهداری و توانبخشی است، ادامه داد: تابه حال این مراکز به صورت مراکز بزرگ اداره می‌شد و ما مراکزی داشتیم که ۱۴۰۰ مددجو داشتند اما برای ارائه خدمات بهتر به معلولان، رویکرد به سمت خانه‌های کوچک می‌رود و مدیریت این خانه‌ها و ارائه خدمات مانند خانواده است. همچنین افراد علاوه بر حضور در این مراکز، در بستر جامعه نیز حضور دارند و از فضاهای آموزشی، فرهنگی و … استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه یکی از رویکردهای اصلی سازمان بهزیستی این است که همه استان‌های ما به سمت تأسیس این مراکز حرکت کنند، گفت: هدفگذاری اولیه سازمان، سوق دادن مراکز بیش از ۲۰۰ نفر جمعیت به این سمت بود و در فاز بعد کسانی که تازه وارد فاز خدمت‌دهی به این افراد می‌شوند.

به گفته نفریه، تجربه سازمان نیز در این زمینه موفق بود و نشان داده است که افراد حاضر در این خانه‌ها در عین حال که مصرف داروهایشان کاهش پیدا کرده نشاط و امید به زندگیشان هم افزایش یافته است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.